Социалистите от Добрич искат една листа за евроизборите

Мисия Добрич

16-01-2014, 16:54

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

На предстоящата отчетна конференция на БСП-Добрич, която ще се проведе на 25 януари всички кандидати за евродепутати, предложени от основните партийни организации, ще бъдат гласувани, реши пленумът на БСП на свое заседание от 15 януари. Ще се проведе явно гласуване, а тези, които получат над 50 процента от гласовете на делегатите, ще бъдат изпратени като листа на „Позитано”20. Според решенията на пленума, листата на предложените за кандидати е по азбучен ред, но Сергей Станишев ще бъде изваден пред скоба и ще е на първо място в нея. Предложени, извън Ивайло Калфин, който се оттегли от номинациите, са Сергей Станишев, Георги Пирински, Илияна Йотова, Антон Кутев и др.

 На пленума си БСП-Добрич, прие и обръщение до Националния съвет на БСП и до Изпълнителното бюро на партията в което се казва, че не искат позиции и мнения за телевизии и вестници, а най-просто другарско обяснение.

Предстои поредната битка на БСП – за европейските избори.Затова емоциите трябва да отстъпят, за да започнем енергична работа за подготовката им, предвид целите ни – да постигнем победа, се казва в обръщението.

БСП е столетна партия. Ще издържи и сега на вътрешните сътресения, защото целта е определена –  победа на евроизборите с една листа.