Под прикритие: Служителка в чистота къта милиони

Животът

17-01-2014, 13:17

Снимка:

Интернет

Автор:

Елин Андреев

Всичко от Автора

Китайка има над милион евро, събира боклук по улиците

Китайска милионерка учуди света, след като се разбра, че работи като чистачка за около 170 евро месечно. 54-годишната Ю Юджен получила компенсация от държавата в размер на 10 милиона юана или над 1,1 милиона евро.

Но вместо да използва парите за да живее луксозно, жената продължила да работи в чистотата. Прилежната Ю казва, че не иска да загуби работната си етика, нито пък да дава лош пример на децата си. „Целта на работата не е само заплатата. Тя прави човек фокусиран. Мързелът от своя страна е в основата на всички лоши навици. Искам да съм пример за децата си, не желая просто да лежа и да харча парите си”, казва 54-годишната жена.

Парите Ю получила преди 5 години, когато правителството купило земята й  и я обезщетило богато. Тя вложила средствата в недвижими имоти, като изградила цяла империя от 21 обекта и печели добре от рентата, която взима. Въпреки това майката на две деца не смята да се пенсионира, въпреки че има зад гърба си 40-годишен стаж. През живота си тя е работила като фермер, готвач, чистач и дори шофьор на камион. Понастоящем тя става в 3 през нощта, облича оранжевите дрехи и тръгва да чисти улиците на Вухан. Шефът й е изключително доволен от нея като е категоричен, че тя никога не е закъснявала през 14-те години служба.