Съдят врачката Николинка взела 6 бона за „разваляне на магия“

Накарала потърпевшия да потопи парите във вода за здраве, но те ненадейно изчезнали след това

Окръжен съд – Бургас обяви за решаване въззивното дело срещу Николинка Костова от с. Поповица, област Пловдив.

С присъда от 5 ноември м.г. Районен съд – Средец я е признал за невинна в това, че при условията на повторност в немаловажен случай, на 21 януари м.г. в бургаското село Момина църква, с цел да набави за себе си имотна облага, да е възбудила и поддържала у друго лице заблуждение, че му е направена магия, която трябва да развали, като натопи спестяванията му /парите му/ във вода за здраве и с това да му е причинила имотна вреда в размер на 6 000 лв.

Първоинстанционният съд я е оправдал по повдигнатото обовинение и е отхвърлил предявеният срещу нея граждански иск 6 000 /шест хиляди/ лева, представляваща обезщетение за причинена от престъплението имуществена вреда.

Делото в Окръжен съд – Бургас е образувано по протест на Районна прокуратура – Бургас. Държавното обвинение смята, че с представените от него доказателства се установява вината на подсъдимата. На въпросната дата тя посетила село Момина Църква и заедно с друга жена влязла в дома на пострадалия. Убедила го, че му е направена магия, която трябва да бъде развалена, а за целта били необходими спестяванията му.

Прокуратура поиска Костова да бъде призната за виновна и осъдена.

Окръжен съд – Бургас ще постанови своето решение в законния срок от 30 дни.