Жена-инспектор стана топ ченге на месеца

Крими

17-01-2014, 16:52

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Още по Темата:

БМВ с амфети заведе разследващи до нарколаборатирия в Сливен

Благодарение инициативността и високия й професионализъм, е неутрализирана мини-лаборатория за производство на синтетични наркотици в Сливен

Полицай на месец декември в поредната церемония стана инспектор Искра Лазарова – Георгиева – старши разследващ полицай към отдел „Досъдебно производство” с месторабота Второ Районно управление „Полиция” – Бургас.

Инспектор Лазарова получи почетна грамота и парична награда в размер на 100 лв. от Директора на ОДМВР – Бургас – комисар Милен Димитров, за това че благодарение инициативността и високия й професионализъм, е неутрализирана мини-лаборатория за производство на синтетични наркотици, позиционирана в сливенския квартал „Дружба”.

Припомняме, че на 17.12.м.г. около 22.20 ч. бургаската полиция сгащи четирима мъже с наркотици в Бургас. Униформените спрели за проверка бургаско БМВ, в което се предвижвали четирима мъже.

При обиска намерили около 7 грама метаамфетамини в две найлонови пликчета, а в багажното отделение на автомобила в раница са намерени три бутилки с химични течности, буркан с твърдо вещество, три фунии / върху едната от които е имало мазно жълтеникаво вещество/, както и една стъклена колба, увита в чорап.

Криминалистите тръгват по следата и откриват, че по-рано трима от задържаните посетили жилище, разположено в сливенския квартал Дружба, където приготвили около 50 грама метамфетамин. На 18.12.т.г. и 19.12.т.г. със съдействието на служители от ОДМВР - Сливен е извършено претърсване на апартамента на единият от задържаните, където са открити около 40 грама метамфетамин и прекурсори за производство им. На 30-годишния сливналия е повдигнато обвинение и е взета мярка за задържане от 72 часа.

Образувани са три отделни досъдебни производства, като едното от тях е докладвано на прокурор от Бургаска окръжна прокуратура и изпратено по подсъдност в Сливенска окръжна прокуратура за продължаване на работата. Спрямо Н.С. впоследствие е взета постоянна мярка. Второто досъдебно производство срещу Д.К. е водено, като бързо, и третото срещу Т.Ч., са изпратени в Бургаска районна прокуратура с мнение за предаване на съд.

В резултат на проявената инициативност и бързина в разследването, проявени от страна на инспектор Искра Лазарова – Георгиева в рамките на три дни са проведени всички необходими процесуално-следствени действия, назначени са необходимите експертизи и са подготвени досъдебни производства с обвинителни актове за предаване на съд на лицата.

Инспектор Лазарова благодари за оказаната й чест, като подчерта, че приема отличието не като индивидуална награда, а като колективно признание за цялостната работа на служителите от Второ Районно управление „Полиция” – Бургас, ръководено от главен инспектор Николай Куртев. Искра Лазарова изказа благодарност на ръководството на ОДМВР – Бургас и на всички свои колеги, като изрично заяви, че в своята 11 годишна кариера в МВР винаги се е стремяла към качествена и бърза работа, съобразена с законовите норми и изисквания.