Световен топ производител на шалове и вратовръзки с интерес към Бургас

Мисия Бургас

18-01-2014, 06:20

Снимка:

bg.wikipedia.org

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бизнес форум привлича китайски инвеститори в Слънчев бряг

Идеята е в морския град да се произвежда продукция за Европа и Близкия Изток

"Очакваме инвестиционният интерес към  Бургас от страна на китайски компании от Шао Син да нарасне през 2014 г., тъй като миналата година поставихме основите на перспективно бизнес сътрудничество", прогнозира зам.-кметът по Бюджет, финанси и стопански дейности Красимир Стойчев.

 

Шао син има статут на най-големият текстителен център в света. Новият икономически партньор на Бургас е с 5 млн. души население. От този град идват 60% от световната продукция на шалове, чорапи и вратовръзки.

С цел да се  улеснят контактите между двата града, наскоро беше подписана инициатива за сътрудничество и  приятелски обмен. Това се случи при посещение на Красимир Стойчев в китайския град в провинция Джъдзян.

Няколко месеца преди това представител на голям китайки концерн обяви в Бургас, че проявява желание за изграждане на текстилен център.

Идеята е в морския град, който е със стратегическо положение и отлични международни транспортни връзки, да се  произвежда продукция за Европа и Близкия Изток.

Само през 2013 г. в Бургас пристигнаха три китайски бизнес делегации от Шаосин, които  разгледаха площите в Индустриалния логистичен парк Бургас, както и във високотехнологичния парк Българово", припомни зам.-кметът Стойчев.