2,8г. затвор получи алоизманик

Добричлията извършил измамата докато бил зад решетките

Наказание 2 години и 8 месеца лишаване от свобода при първоначален строг затворнически наложи Районен съд – Бургас на Румен Христов от гр. Добрич. Той бе признат за виновен в това, че на 13.02.2012 година в  Бургас е заблудил жена от града, че е длъжностно лице - директор на мобилен оператор и че тя е спечелила парична награда в размер на 5 000 лв.

Жената трябвало да закупи ваучери за зареждане на СИМ-карти на мобилни телефонни оператори и да предостави индивидуалните им кодове за зареждане. Бургазлийката купула 23 ваучера на стойност 261 лв.

Съдът уважи предявения срещу Христов граждански иск и го осъди да заплати на пострадалата 261 лв. обезщетение за нанесените й имуществени вреди.

Според обвинителния акт през месец февруари 2012 г. Христов излежавал наказание лишаване от свобода в затвор. Той се сдобил с мобилен телефон по неустановен в хода на досъдебното производство начин. На въпросната дата набирал произволно телефонни номера и така се свързал с жената от Бургас.

Обяснил й, че е спечелила награда, но за да я получи трябвало да закупи ваучери на минимална стойност 180 лв. от същия мобилен оператор. Пострадалата закупила 23 броя ваучери от павилиони и продиктувала на подсъдимия кодовете им. Той записал информацията и й съобщил, че до 15 мин. ще бъде посетена от представител на фирмата, който ще й връчи наградата – 5 000 лв. След като такъв не се появил, пострадалата потърсила мобилния оператор и разбрала, че е измамена.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Бургас в 15-дневен срок.