Стеенокерцел и Казанлък са партньори в проект по "Еразъм +“

Животът

18-01-2014, 10:28

Снимка:

Община Казанлък

Автор:

StarazagoraUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

В Казанлък канят на семинар по програма „Еразъм+“

Младежи от НПО „Зелена светлина в България“ и “Spirit of Freedom” вече работят заедно.

В Община Казанлък се проведе среща между общинското ръководство и представители на НПО „Зелена светлина в България“ и “Spirit of Freedom” от град Стеенокерцел, Белгия- партньор на българското младежко сдружение. Събитието бе част от проект за стратегическо партньорство между двете неправителствени организации, работещи в сферата на младежките дейности, финансиран по програма „Младежта в действие“.
Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова поздрави участниците и подчерта добрите контакти, които съществуват между младежите от двата града. Чрез гостите тя  отправи покана към новия Посланик на Кралство Белгия у нас да посети Казанлък и Долината на розите и тракийските царе.
Втората част от срещата бе работна, на която в присъствието на заместник-кмета на община Казанлък Лилия Цонкова белгийските партньори представиха възможностите, които предоставя на младите хора от цяла Европа програмата „Еразъм +“ за новия програмен период 2014-2020 година.
Ръководителят на “Spirit of Freedom” Стийв Вербист връчи официално писмо от Кмета на Стеенокерцел, в което се изразява желанието на белгийския град за установяване на стратегическо партньорство с Казанлък в рамките на проект, финансиран по програма „Еразъм+“. Съществува възможност към проекта да бъдат привлечени като партньори и други европейски побратимени на Казанлък градове, като детайлите предстои да се обсъждат.