Товарен влак се обърна, заради кражба на релси (обновена)

Крими

18-01-2014, 11:08

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

VarnaUtre

Всичко от Автора

От жп линията са били откраднати скрепителни елементи

Локомотивът и първите седем вагона от товарен влак № 20697 са дерайлирали снощи около 22:46 ч. по линията между гарите Яна и Мусачево. Това съобщиха от холдинг БДЖ. Товарната композиция се е състояла от осемнадесет вагона. При инцидента няма пострадали служители на железниците.По първоначални данни причината за дерайлирането на вагоните, е кражба на скрепителни елементи от релсите.

Щетите от дерайлиралия влак между гарите Яна и Мусачево възлизат на повече от 200 000 - 300 000 лева, като толкова ще струва само спасителната операция, каза Данаил Папазов - министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, пред журналисти на мястото на инцидента с дерайлиралия товарен влак.

Доброто в ситуацията е, че машинистите са усетили навреме какво се случва, и са спрели влака на първия стълб на контактната мрежа. "Ако бяха стигнали до втория стълб, щяха да се врежат челно в него и да има жертви", каза още Милчо Ламбрев - генерален директор на Национална компания "Железопътна инфраструктура" . Според него и специалистите, дошли на мястото на инцидента, разчистването на вагоните ще отнеме дни.