Из идеите за "Блумбърг": Подводен град, лифт до Света Анастасия и нощно шоу с лазери и лодки

Има предложения за изграждане на платформи за споделено пътуване, теснолинейка, която да свърже летището и ж.п. гарата и центрове за плуване на бебета

Изграждане на потънали градове, кораби и скрити съкровища, с които да се развиват подводните спортове, лифт до Света Анастасия, зеленчукови градини и паркове върху панелките и нощно лазерно шоу с лодки са сред най-нетрадиционните идеи в Бургас за конкурса "Блумбърг".

Общо 62 идеи са постъпили в общината за тазгодишната инициатива "Предизвикателство за кметовете". Има предложения за изграждане на платформи за споделено пътуване, теснолинейка, която да свърже летището и ж.п. гарата, както въжена кабинкова линия над Бургаските езера. Идея за лифт и писта има и за най-големия комплекс в града "Меден Рудник". Бургазлии предлагат още центрове за плуване на бебета, създаване на комплекс на занаятите, подобно на Етъра и фестивал на фойерверките и хартиените фенери.

Всички предложения може да витите тук

В момента се проверява дали те отговарят на изискванията и критериите на конкурса. След това общината ще оформи проектно предложение, като целта е то да е от полза на бургазлии и едновременно с това да е иновативно. Коментари по идеите вече постъпват на е- mail: media@burgas.bg. Във вторник ще бъдат представени най-добрите от тях и обсъдено предложението, с което градът ще  кандидатства.

"Благодаря на всички, които приеха предизвикателството и представиха своите иновативни виждания за развитие на града.  За пореден път бургазлии показаха, че са активни и креативни", каза кметът Димитър Николов.