Новият при канарите струва 1 млн. евро

Спорт

18-01-2014, 12:20

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Феребор Доре се очаква да стане голова машина, Алесандро Бенга играе като защитник и дефанзивен халф

Бъдещото ново попълнение на Ботев - Феребор Доре, има пазарна стойност от 1 млн. евро, установи Plovdivutre.bg. Цената е фиксирана от авторитетния немски сайт tranfermarkt.de, който почти винаги разполага с доста актуална информация.

Роденият на 21 януари 1989 година в Конго централен нападател вече се присъедини към лагера на Ботев в Кипър и в момента минава медицински тестове.

Именно Доре е последният избор на Станимир Стоилов за играч на върха на атаката. Досега се смяташе, че това ще е друг футболист на румънския Петролул - Юнес Хамза, за когото Plovdivutre.bg още преди няколко дни предупреди, че е доста скъп (2 350 000 евро) и едва ли северните ни съседи ще го пуснат така лесно.

ПОВЕЧЕ СНИМКИ НА ДОРЕ МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК

Иначе освен Доре, в лагера на Ботев пристигна и Алесандро Бенга. Между "канарчетата" и румънците има постигната договорка за закупуването на двамата футболисти и ако резултатите от мезицинските тестове са добри, те ще подпишат с "жълто-черните".

Алесандро Бенга е роден на 15 юни 1989 г.  в Румъния и играе на постовете централен защитник и дефанзивен полузащитник. Освен в Петролул, Бенга е играл и за отборите на Оцелул и Брашов.