Атакуват Lafka в съда, ако се разположи в Бургас

Мисия Бургас

19-01-2014, 11:03

Снимка:

capital.bg

Автор:

Никол Узунова

Всичко от Автора

Веригата обрича цял бранш на фалит, смята председателят на дребния и среден бизнес в Бургас-Николай Димитров

Павилионите Lafka най-вероятно ще бъдат атакувани в съда, ако се настанят по бургаските улици, научи BurgasUtre.

Навлизането на веригата и разполагането на нейни обекти в града наостри настроенията сред представителите на дребния бизнес в града още през месец декември м.г.

Тогава от ресорната асоциация в града оформиха докладна записка с намерението да атакуват навлизането на веригата, която според представители на бизнеса обрича не само временните обекти, но и един цял бранш на фалит.

"Това ще засегне целият бранш, без значение дали е временен обект или частен такъв, защото те не желаят само поставянето на временни обекти, те искат пълен монопол.

В специално изготвен 3D проект се вижда, че наметрението на веригата е да сложи свои обекти пред вече съществуващи павилиони, като по този начин стопира работата на дребните търговци", заяви за BurgasUtre председателят на сдружението - Николай Димитров.

По думите му става дума за вече одобрени 47 позиции, като някои от които ще се поставят пред входове и лица на вече съществуващи обекти.

Оформената бранша тях докладна така и не намери място в дневния ред на бургаските старейшани миналия месец и бе отхвърлена от комисиите към местния парламент.

Сега от Асоциацията са решили отново да търсят съдействие от групата на ГЕРБ, но заявиха, че ако не го получат ще се насочат към тези на НФСБ и БСП.

"Потърпевши от цялата работа ще бъдат потребителите, защото когато има монопол, нищо не може да конкурира и да държи цената ниска и достъпна. Те ще си монополизират пазара и след това ще си вдигнат цените", категоричен е Димитров.

Според него съществува неравнопоставеност, която противоречи на конституцията.

"За една  фирма се разрешават много неща, за друга - не. Най-вероятно ще влезем в съда, защото това положение ни поставя в неравнопоставеност като субекти", завърши той.