Станишев: Земята ще изровя, за да спечелим изборите

Животът

19-01-2014, 15:50

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Заключиха Панаира пред протестиращите!

През детектори за оръжие минава елитът в БСП

БСП дава втори шанс на отцепници от столетницата

Калфин направи "тежка политическа грешка". Решението му е глупаво. Това заяви Сергей Станишев по повод втората лява евролиста, която готви АБВ. Аз съм дълбоко разочарован от решението му, призна водачът на социалистите. Според него разцеплението на левицата от последните дни обслужва ГЕРБ и подкопава основите на БСП.

Всеки трябва да се определи къде е. Ако в Монтана ще работят за Калфин, това е тежко партийно нарушение, каза още Станишев.

Според Михаил Миков днес от монтанската организация искат да се изкарат "политически репресирани".

На националното съвещание в Пловдив е решено на отцепниците да се даде шанс да преосмислят решението си. В противен случай ще се стигне до самоотпадане или самоизключване от партията, категорични са червените.

БСП не е собственост на никой. Не е на Станишев, нито на Първанов, каза лидерът на червените. Ние сме функция от доверието на избирателите. Не е важно как влизаш в историята, а как излизаш от нея, коментира социалистът.

Лидерът на БСП заяви още, че евроизборите ще са сериозно изпитание. Значението им е голямо и в България, и за Европа. Това е решаваща битка с дясната политика. Европейският вот е тест за влияние и доверие. От изборите ще зависи дали правителството ще получи сила и доверие или ще се ходи на предсрочни избори, каза Станишев.

БСП ще се бори да е първа политическа сила през май. Наред с разколебаването на някои членове, има и силна консолидация, каза председателят на БСП. Напук на това да покажем, че сме силни. Земята ще изровя, за да спечелим изборите, заяви Станишев.

Той каза, че няма амбиции да става евродепутат или комисар. Нямам намерение да бягам или да предавам партията си, допълни лидерът на социалистите.

В Пловдив се провежда национално съвещание на БСП.