Подаръци за децата от арменската и еврейската общности

Мисия Пловдив

19-01-2014, 15:58

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Фондация „Качество на живот“ зарадва малчуганите

С огромно количество подаръци обсипа децата от арменската и еврейската общности в Пловдив фондация „Качество на живот“ през уикенда.

Евреите под тепетата се събраха в неделя сутринта в сградата на „Шалом“, за да честват традиционния Празника на дърветата – Ту Бишват. След като демонстрираха знания и умения в различни състезания, децата бяха изненадани с много играчки от председателя на фондацията д-р Невен Енчев, от управителя на болница „Централ Онко Хоспитал“ д-р Заприн Пепелов и от Велина Маринова, ръководител на Медицински център-1. Подаръци получиха и за възрастните членове на организацията – поименни карти за безплатни профилактични прегледи в болница „Медлайн“, на която д-р Енчев е мениджър. След консултациите, ако се налага, пациентите ще бъдат насочвани за допълнителни прегледи и изследвания.

„Благодарни сме на д-р Енчев и неговия екип за даренията в този празничен за нас ден и ще се постараем да му върнем жеста“, заявиха Луиза Молхо, и.д. председател на ОЕ „Шалом“ в Пловдив, и Янко Бизов, съучредител на Българо-еврейския бизнес клуб в града.

Ден преди това фондация „Качество на живот“ зарадва с огромен брой играчки и малчуганите от арменската детска градина „Аревиг“ в Стария Пловдив. Това стана по време на съботното им занимание в присъствието на Рубен Вартанян, председател на училищното настоятелство на ОУ “Виктория и Киркор Тютюнджиян”, на общинския съветник Едуард Сарафян и протоерей Храч Мурадян, духовен водач на арменската общност в Пловдив. В знак на благодарност те се надпреварваха да пеят песнички и да рецитират стихчета, за да покажат колко добре владеят майчиния си език пред гостите.

От името на арменската общност специална благодарност на дарителите поднесе Манник Шамлаян, председател на Регионалното дружество на Арменското благотворително дружество- ХОМ.

„Щастлив съм и съм изключително благодарен на д-р Енчев и неговия екип във фондация „Качество на живот“, че стоплиха душите на арменските дечица“, каза Сарафян. Той подчерта, че мениджърът на болница „Медлайн“ както в професионален, така и в обществен план е превърнал хуманността в своя лична кауза.

„Ще помагаме винаги, когато можем, за да се съхрани приятелството между различните етноси в Пловдив и за да продължим да живеем в разбирателство помежду си“, заяви д-р Енчев.

Подаръците за двете етнически общности са част от активната благотворителна кампания, която фондация “Качество на живот” провежда в различни социални и детски заведения в страната. С нея са свързани и започналите безплатни прегледи в болниците „Медлайн“ и „Централ Онко Хоспитал“ в Пловдив.