Денис Родман - в клиника заради проблеми с алкохола

Бившата американска баскетболен звезда Денис Родман, който беше критикуван доста заради неотдавнашното си пътуване до Северна Корея, за да присъства на честванията по повод рождения ден на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, е постъпил за лечение в специализирана клиника заради проблемите си с алкохола, предадоха световните агенции, като цитираха неговия агент Дарън Прайс.
Родман е прекарал по-голямата част от седмицата в центъра за дезинтоксикация.
"Той беше достигнал до такова ниво на алкохол в кръвта, което никой от нас не беше виждал досега. Когато се прибра от Северна Корея, говорих с него по този въпрос и му казах, че се притеснявам за него", разказа Прайс.
Според него Родман ще остане в центъра между 28 и 30 дни.
Родман е известен с ексцентричните си прояви. По време на неотдавнашното си пътуване в Северна Корея той направи скандално изказване във връзка с осъдителната присъда на американеца Кенет Бе, който се намира в севернокорейски автор. Родман заяви, че Бе трябва да е направил нещо, за да се озове в затвора. После той се извини и призна, че е бил пиян, когато е направил коментара.
Това беше четвъртото гостуване на Родман в Северна Корея. По време на него той дори изпя песента "Честит рожден ден" на рожденика Ким Чен-ун.