ПловдивУтре: 20 януари

Мисия Пловдив

19-01-2014, 18:02

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога в понеделник?

В 10 часа в понеделник кметът на Пловдив Иван Тотев ще даде старт на ремонтните дейности в квартал „Капана”. Час по-късно, кметът и заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков ще посрещнат в Градския дом на културата „Борис Христов” най-успешната българска тенисистка – пловдивчанката Цветана Пиронкова. През изминалата седмица Цвети спечели турнира в Сидни и грабна първата си титла от веригата на Женската тенис асоциация WTA.

Областният управител ще проведе работна среща с кметовете на осемнадесетте общини на територията на областта. Тема на срещата е представянето на публичната инвестиционна програма «Растеж и устойчиво развитие на регионите » с бюджет 500 млн.лв. Целта на тази програма е да обезпечи допълнителен финансов ресурс, като се финансират проекти извън допустимите за кандидатстване по оперативни програми.

На 20-ти януари в Карлово ще се проведе Национална кръгла маса "Промените в Закона за вероизповеданията - проблеми или решения". Инициативата за срещата е на кмета на община Карлово Емил Кабаиванов. На събитието ще присъстват и народните представители от ПП ГЕРБ Пловдив-област Здравко Димитров, Силвия Хубенова, Николай Петков и Павел Гуджеров. В срещата ще участва и председателят на Парламентарната комисия по верпоизповедания в 42-то Народно събрание Пламен Славов.Поводът за обсъждането е така нашумялото дело за Куршум джамия в града и решението на Пловдивския окръжен съд да върне Куршум джамия на Главно мюфтийство. Форумът ще бъде открит в 12.00 часа в голямата зала на Общината.

Съветниците от ППГОС „Обединение за Пловдив'' ще дадат пресконференция в понеделник – 20 януари, от 12.00 часа в офиса на ''Съюз за Пловдив'' на бул. "Княгиня Мария Луиза" 27. Там те ще представят позициите си относно дневния ред на предстоящата сесия в четвъртък на Общински съвет – Пловдив.

Структурата на МГЕРБ в Пловдив-град ще се включи в националната кампания “Дари книга, дай нов шанс на старата библиотека” в рамките на инициативата на евродепутата от ЕНП/ГЕРБ Моника Панайотова “Доброволчевството – доброто в нас”. По време на кампанията ще бъдат набирани книги от граждани, след което ще бъдат дарени на библиотеки. Всички желаещи да се включат в кампанията и да дарят книги, могат да го направят в периода от 20-ти до 24-ти януари 2014 г. в офисите на ПП ГЕРБ в град Пловдив