Седмицата: Глътка свеж въздух

Седмичен хороскоп 20-26 януари 2014. Слънце във Водолей. Меркурий навлиза в ретроградна примка с тригон към Марс и квадрат към Сатурн.

Понеделник ще отбележи не само началото на новата седмица, но и промяната на текущия зодиакален знак. Свеж въздух и повече вдъхновение ще нахлуят в живота ни, след като Козирогът предаде щафетата на Водолея. До 19 февруари, Слънцето във Водолей ще подкрепя нашите духовни  и интелектуални интереси, ще облекчи значително общуването и ще привлича вниманието към оригинални и нестандартни идеи и преживявания. Още в средата на седмицата, ще почувстваме особената лекота на въздушната стихия, проявена чрез изненадващо приятни делови и приятелски срещи и премахване на някои ограничения, които ще ни позволят да вземем решения, касаещи личния живот и професионалните ни планове. Голяма част от тях, ще бъдат свързани с възможността за успешни и резултатни разговори и пътувания, осигурена от позитивния обмен между Марс и Меркурий. Той също така ще подейства обновяващо на интелектуалната ни среда, чрез установяването на интересни и полезни познанства, с хора, с които ни свързват общи интереси.

Подобно на Венера, Меркурий също се приготвя за поредната си ретроградна фаза и през тази седмица ще навлезе в ретроградната си примка. Вероятно ще усетим и първите сигнали за проблемите и задачите,на които ще трябва да се посветим по-задълбочено от 6-ти до 28-ми февруари, когато настъпи същинската ретроградна фаза. Сериозно внимание изисква напрегнатия му обмен със Сатурн през почивните дни. Той ще постави ограничения в плановете и намеренията ни, ще провокира напрегнати ситуации в приятелското ни обкръжение и вероятно ще ни постави предизвикателни задачи, изискващи по-голямо умствено натоварване.

Или с други думи, не бива да прибързваме с изводите. Както положителните възможности, така и напрегнатите ситуации свързани с Меркурий през тази седмица, ще изискват проверката на времето и проявата на допълнителни условия, за да могат да бъдат адекватно преценени.

Що се отнася до интимния живот, условията на ретроградната Венера са все още актуални, поради което се налага да бъдем особено внимателни към новите романтични увлечения. Те най-вероятно ще се окажат краткосрочни и ненадеждни. Но дори Венера вече няма да бъде толкова сурова - тя вече е видима като Зорница, а втората фаза на ретроградността и, ни приканва да помислим за обновление на плановете си, съобразно преживяванията, събитията, срещите и идеите, възникнали в края на декември и първата половина на януари.

Като цяло, настоящата седмица ни осигурява глътка свеж въздух в иначе напрегнатия януари. Възползвайте се максимално ползотворно от нея. Успешни и ползотворни ще бъдат вторник, сряда и четвъртък, а петък осигурява приемливи условия за изглаждане на напрегнати ситуации във взаимоотношенията, при наличието на воля за компромис и желание за прошка. Почивните дни за жалост ще ни изненадат с критични ситуации и неустойчив емоционален фон, поради което не са подходящи за празненства, срещи, покупки и развлекателни пътувания.

Успех!