Лондон спира социалните помощи на незнаещите английски имигранти

Правителството на Великобритания ще спре социалните помощи на имигранти, които не говорят английски език. Това обяви премиерът Дейвид Камерън, предаде БНР от Лондон.

 В рамките на радикалната мярка за съкращаване на разходите за социални помощи, премиерът смята да прекрати издаването на съответните документи на чужди езици и да преустанови практиката за използване на издържани от данъкоплатеца преводачи в бюрата за социални помощи.

 

Наличната статистика показва, че Министерството по труда и пенсиите плаща годишно на преводачи 5 милиона паунда. Мярката официално трябваше да бъде оповестена утре, но това временно се отлага след възникналия спор между Дейвид Камерън и вицепремиера Ник Клег.

 Консерваторите се надяват, че с премахването на издаването на документи на чужди езици, където се обяснява как се кандидатства за помощи, ще бъдат затруднени всички новопристигнали емигранти, като българите и румънците, в опитите им да "доят" социалната система, по техните думи. Плановете бяха изготвени в края на миналата година от министъра по труда и пенсиите Иън Дънкън Смит.

 

В същото време социологическо проучване показа, че Партията на независимостта, която се прочу с антибългарската си кампания на Острова, има най-висок рейтинг. Тя събира 27 процента подкрепа, следвана опозиционните лейбъристи с 26 на сто, а управляващите консерватори остават на трета позиция.