Как започват деня си успешните хора

Животът

20-01-2014, 09:17

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво правят те още преди 08:00 часа сутринта?

Много хора обичат да си спят до късно. Когато човек има много отговорности и задачи обаче, той не може да си позволи да остане до късно в леглото. Разпределението на времето е една от най-ценните способности, които може да притежава всеки човек. Успешните хора обичат сутрините, те са техният най-добър приятел. Сутрешните часове са ключът към успешния и здравословен начин на живот.

Първата жена министър-председател във Великобритания – Маргарет Тачър, например, се е събуждала всеки ден в 05:00 часа сутринта. Изпълнителният директор на Уолт Дисни Робърт Игер е започвал деня си в 04:30 часа. Според списание Inc. Именно сутрин хората са по-продуктивни и по-активни. Ето и пет от нещата, които успешните хора правят преди 08:00 часа всеки ден:

1. Тренират. Повечето хора, които тренират поне три пъти седмично, го правят рано сутрин. Няма значение дали това ще бъдат йога упражнения или пък кардио във фитнеса. Физическата активност в ранните часове на деня дава тласък на енергия, който продължава до вечерта. Ако все пак смятате, че не е по силите ви да се събуждате в 05:00 сутринта, ставайте 30 минути по-рано от обичайното за вас и правете няколко упражнения у дома.

2. Разграфяват своя ден. Успешните хора увеличават своя потенциал, защото знаят как да структурират своя график. Те умеят да степенуват нещата по важност и то точно рано сутрин. Тогава умът е необременен и човек вижда по-ясно кое е приоритет и кое не. По време на планиране на графика не забравяйте да си оставяте малко време за почивка – по 10 минути след всяка важна задача/среща.

3. Хранят се здравословно. Повечето хора излизат от дома си на гладен стомах, най-много, изпили чаша кафе. Така само след няколко часа на работа започват да мислят за обедната си почивка и за храната, която ще ядат. Гладът е враг на концентрацията. Успешните хора знаят това и по тази причина рано сутрин отделят време за питателна и здравословна закуска. По този начин те могат да се съсредоточат върху истински важните неща, свързани с работата. Вие може да се храните, дори докато обмисляте графика си за деня.

4. Оставят ума си в покой. Освен на физическото си здраве, човек трябва да обръща внимание и на психическото. Ето защо сутрините са идеалното време, в което човек може да остане сам със себе си. Успешните хора отделят по няколко минути на ден, в които си представят бъдещи проекти, сделки, срещи. По този начин те се фокусират върху търсения успех. Дори само една минута на визуализация може да ви помогне да се настроите положително към предстоящия натоварен ден.

5. Вършат най-трудното рано сутрин. Всеки човек има неща, които са му неприятни, натоварващи или просто стресиращи. Повечето хора отлагат именно тези неща за края на деня, края на седмицата или въобще за последния възможен момент. Това обаче внася допълнително напрежение в процеса на работа и пречи на производителността. Успешните хора имат способността да си наложат, че най-трудното или неприятното трябва да се свърши първо. Сутрините са отлично време за това – тогава човек е отпочинал, зареден с нови сили и енергия.

Източник: tialoto.bg