Нефтохимик 2010 излезе трети след победа над Монтана

Спорт

20-01-2014, 09:55

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Труден жребий за баскетболистките на Нефтохимик 2010

Най-резултатни за нашите бяха Борислава Христова и Лорън Бел, които се отчетоха с по 15 точки и 9 борби

Нефтохимик 2010 постигна своята поредна победа от началото на годината. След негативната серия, с която приключи мачовете си в края на миналата, през новата година момичетата на Петко Маринов са безапелационни и мачкат съперничките си наред. По този начин Нефтохимик 2010 се отправя към челото, където винаги се е намирал през последните години.

В мача със силния тим на Монтана, заемащ 3-то място в класирането преди кръга бургазлийки започнаха внимателно и играта вървеше равностойно. В края на първата част обаче нашите направиха серия от 9 точки в своя полза и приключиха полувремето с комфортен аванс от 38:27 точки в своя полза.

През втората част на няколко пъти Монтана успя да намали разликата, но недостатъчно и в края Нефтохимик триумфира с крайното 67:57 точки. Най-резултатни за нашите бяха Борислава Христова и Лорън Бел, които се отчетоха с по 15 точки и 9 борби, Мария Цанкова отбеляза 12 точки и направи5 борби. Новото попълнения Глория Браун пък спечели цели 17 борби и направи актив от 11 точки, с което също даде своя значителен принос за победата.

В следващия кръг Нефтохимик 2010 гостува на Берое Стара Загора.