Ще възстановяват естакадата на нос Шабла

Мисия Добрич

20-01-2014, 11:10

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Възстановяването на морската естакада на нос Шабла е сред приоритетните обекти, включени в инвестиционната програма на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” за  2014 година. Това съобщават в писмо до кмета на община Шабла , проф. Райна Бърдарева от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.
С решение на Министерския съвет от 10 октомври 2012 година, съоръжението на нос Шабла е предоставено за управление на ДП „Пристанищна инфраструктура”. То е изградено през 60-те години за нуждите на нефтодобива, но в момента е почти разрушено, до него няма достъп и не се експлоатира.
Уверението, че най- после ще започне възстановянавено на естакадата, е в отговор на многократните настоявания,  отправени от общината до ресорното министерство.
Съоръжението е изцяло държавна собственост и играе важна роля при определяне на акваторията на страната ни, посочи проф. Бърдарева.
Предвидени са 7 мил. лв. за проектно-проучвателни работи, изграждане и строителен надзор на естакадата,  се съобщава още в писмото. Изграждането й е планирано за 2015-2016 година, чрез допълнително съфинансиране с капиталови трансфери от държавния бюджет.