Пестим до 1000 лева при онлайн декларации

Парите

20-01-2014, 11:59

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

До 31 март се подават документи по Закона за корпоративното подоходно облагане

За 20 дни от старта на новата данъчна кампания, 450 дружества от област Пловдив подадоха данъчни декларации за дейността си през предходната година и то по интернет. Подаването на декларации с електронен подпис и в срок дава възможност на юридическите лица да намалят данъка за довнасяне, ако имат такъв, с 1%, но не повече от 1 000 лв., напомнят от НАП Пловдив.

Други 225 фирми са посетили администрацията лично.

От дирекцията в Пловдив напомнят, че до 31 март дружествата, задължени по Закона за корпоративното подоходно облагане, следва да подадат декларациите за дейността си през 2013 година и да внесат дължимия данък, ако имат такъв. Фирмите, които през миналата година не са развивали дейност и нямат приходи и разходи за отчитане, попълват така наречената „нулева“ декларация или образец 1010а, който могат да вземат от офис на НАП или да разпечатат от интернет страницата на Агенцията www.nap.bg .

Юридическите лица могат да подават годишни данъчни декларации също и по пощата като писма с обратна разписка, адресирани до п.к. 4004, град Пловдив, ул.“Скопие“ № 106.