В какво жените са по-добри от мъжете?

Животът

20-01-2014, 12:57

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

13 неща, в които дамите превъзхождат силния пол

Има хиляди научни изследвания, доказващи, че жените са надарени с невероятни способности, които просто липсват у мъжете. Съжалявам, момчета! Ето ги и фактите:

1. По-умни сa

Според изследване с IQ тестове от целия свят, жените имат по-висок коефициент от мъжете. Джеймс Флин, водещият на проучването, проверил IQ-тата на хора от САЩ, Европа, Канада, Нова Зеландия, Аржентина и Естония и достигнал до заключението, че резултатът при жените е по-висок. Едно на нула за момичетата!

2. По-чисти сa

Проучване на университета в Сан Диего, проведено из офиси в САЩ, открило, че мъжките работни места гъмжат от много повече микроби от женските. Учените установили, че мъжете имат между 10 и 20 процента повече бактерии върху бюрата си от жените. Каква е причината ли? Ами, според експертното мнение, има тенденция мъжете просто да са по-нехигиенични. Бляк!

3. Справят се по-добре на интервю за работа

Ново проучване на университета в Западен Онтарио откри, че ние, мацки, се справяме по-добре със стреса, предизвикан от интервюто за работа. Според учените, макар че се притесняват много повече преди интервюто, се справят по-добре по време на самото събитие. Защо? Ами, просто е – подготвят се по-добре!

4. Дори еволюцията е на тяхна страна

Скорошно проучване разкри, че жените изглеждат все по-добре с течение на еволюцията. В същото време мъжете си остават същите. След проследяването на 2000 души в продължение на четири десетилетия от живота им, проучването стигна до извода, че атрактивните жени раждат 16% повече деца от не дотам привлекателните мацки, а красивите хора освен всичко са 36% по-склонни да имат дъщеря като първородно дете. Всички тези божествени дъщери означават още повече красавици, отколкото в миналите поколения. 

5. По-често оцеляват в катастрофи

Тъжно, но факт: мъжете са 77 % по-склонни да загинат в катастрофа от жените, според проучването на университета Карнеги Мелън. Гаджетата им трябва да са ни благодарни за това, че всеки път момичетата мрънкат да си слагат предпазен колан.

6. Справят се по-добре в търсенето на подкрепа

Анкета, проведена сред 2000 души, разкри, че жените са много по-склонни да споделят проблемите си от мъжете. 53 % от представителките на нежния пол говорят с приятелките си за това, което ги тормози, в сравнение с едва 29% от момчетата.

7. Справят се по-лесно с кризата

Оказва се, че 80% от изгубилите работата си след декември 2007-а са мъже. Ауч! Една от възможните причини е, че типично мъжките сфери като строителството и финансите бяха най-засегнати от рецесията. Това е наистина гадно... но, хей, може би е крайно време повече мъже да избират да станат медицински сестри или пък учители.

8. По-често завършват висше образование

Всяка година ни напомнят, че приемът във висшите училища е по-висок сред женската част, но суровите статистики показват също така, че мъжете са по-малко склонни да се дипломират и да докарат образованието си до бакалавърска степен. А за магистратура пък съвсем да не говорим.

9. Хранят се по-здравословно

Анкета сред повече от 14000 души, проведена от университета в Минесота, показа, че дамите подбират много по-здравословни храни от господата. Докато момчетата се нахвърлят най-често на пици, полуфабрикати и червено месо, жените предпочитат да пълнят чинията си с плодове и зеленчуци. Това е доста очевиден факт, но толкова често страдат от неутешимите си нужди за шоколад понякога, че бяхме длъжни да го напомним.

10. Имат по-силна имунна система

Нищо чудно, че мъжете се държат като абсолютни бебета, когато имат лека настинка – жените  наистина имат по-силна имунна система от тях! Ако в телата им се разразяват малки битки, имат тайно оръжие срещу тях: естроген. Изследване на университета МакГил показва, че естрогенът позволява на жените да се преборят с инфекциите. Причината е, че този хормон се справя с един определен ензим, който често пречи на първата предпазна реакция на тялото срещу бактерии и вируси.   

11. Живеят по-дълго

85 % от хората, успели да преминат 100-годишна възраст, от цялото световно население, са жени. Или поне така твърди ново английско изследване на столетниците. В общи линии, продължителността на живота при жените е от 5 до 10 години по-дълга от мъжката.

12. По-добри мениджъри са, особено в настоящето състояние на икономиката

Това е малко противоречиво, но видни експерти са уверени, че жените са по-добри шефове, защото са по-добри в изслушването, менторството, решаването на проблеми и вършенето на няколко неща наведнъж, от мъжете. В скорошна статия в Daily news, експертът Джей Форт казва, че „икономиката в момента е много ориентирана към сферата на услугите, така че има нужда от мотивирани служители. Жените са по-добри в комуникацията от мъжете и са по-проницателни, когато трябва да задействат страстта на подчинените си“. 

13. Инвестират по-добре

Проучване на 100000 портфолиота показва, че инвестициите на жените се възвръщат на 18%, докато при мъжете процентите са 11. Вероятната причина е, че по природа са по-предпазливи за инвестиционните си решения и мислят в по-дългосрочен план. / cosmopolitan.bg