Международно изложение събира кулинари в Добрич

Мисия Добрич

20-01-2014, 14:18

Снимка:

facebook

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Международно изложение ще събере кулинари от България, Италия, Румъния, Турция през май в Добрич, съобщиха от асоциацията "Кулинарни изкуства и гостоприемство", която
организира проявата с подкрепата на оперативната програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика".
Форумът е част от проект за развитие на кулинарния туризъм в страната и за популяризиране на българската кухня като атракция.
Вече трийсетина фирми от туристическата индустрия са потвърдили своето участие в изложението. Готвачи ще приготвят на площад "Свобода" в Добрич традиционни национални гозби, но ще демонстрират и модерните тенденции в кулинарията, обясни мениджърът на проекта Виолета Димитрова. По думите й кулинарното шоу, което ще привлича публиката два дни, ще се излъчва по интернет.
В рамките на проекта асоциацията вече пусна онлайн система с кулинарни турове и възможности за резервации в туристическите обекти. Маршрутът "Добруджанска кухня" залага на традиционния за региона хляб, печен в глинен съд с метален похлупак, на добруджанския лучник, агнешко с булгур, на яхнии със "специфичен почерк" - с добавка на сушени сливи или дюли, и други, разказаха от браншовата организация.