Махат "легналите полицаи" в Добрич

Мисия Добрич

20-01-2014, 15:26

Снимка:

facebook

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Ще изграждат повдигнати пешеходни пътеки

Община Добрич започна премахване на "легналите полицаи", които не отговарят на изискванията на нова Наредба, съобщи зам.-кметът арх. Пламен Ганчев, цитиран от Дарик радио. Наредбата, приета в средата на 2012 година, дава двегодишен срок за премахване на всички изкуствените неравности по пътя, които не могат да се приведат в изискваното състояние. Ганчев уточни, че допустими елементи по този нормативен акт са само повдигнатите пешеходни пътеки.
Навсякъде в града вече е започнало демонтирането на изкуствените неравности тип „панички”. Премахването на асфалтовите „легнали полицаи” ще се направи, когато започне изкърпването на уличната мрежа, като едновременно с това ще се демонтират и неравностите, направени от отделни готови елементи, обясни Ганчев.
Успоредно с премахването на „легналите полицаи” ще се изграждат повдигнати пешеходни пътеки, каквито вече има на няколко места в града. За да се обхванат обаче всички пътеки в Добрич ще са необходими години и значителен финансов ресурс, каза арх. Ганчев.