ПловдивУтре: 21 януари

Мисия Пловдив

20-01-2014, 18:38

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога в Пловдив утре

В 08.00 ч. д-р Жорж Пелев отново ще разчупи ритуално питата, когато започват честванията за Бабинден. След това с колегите си от болница „Пловдив”  ще гадаят по парчетата дали тази година ще се раждат повече момичета или момчета.

По традиция ръцете на медиците, които бабуват на бебетата, ще бъдат измити. Според обичаите те ще бъдат дарени със сапуни и кърпи.

Утре отново ще се разглежда делото срещу тримата, заподозрени в побой, извършен в Пловдив на 1 декември 2012 година в Пловдив - Иван, Красимир и Тодор. Срещу Иван е повдигнато обвинение затова, че тогава по хулигански подбуди е направил опит умишлено да умъртви 27-годишния Денислав, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини.

Областен информационен център – Пловдив организира утре първата си за 2014 година пресконференция, на която ще бъдат посочени акцентите в новата информационна кампания, която стартира екипът.

От 18.00 ч. в галерия  „ Възраждане ” ще се открие изложба скулптура и живопис на Атанас Москов. Произведенията на изкуството ще са на разположение на пловдивчани до 3 февруари.