Ветерани събират пари за „нафтата”

Спорт

21-01-2014, 10:09

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нафтата уреди 10 дневен лагер в Созопол

Нефтохимик победи Свети Никола с 4:2

Ще опитаме да помогнем с каквото можем, заяви пред Burgasutre един от инициаторите на идеята и бивш футболист на Нефтохимик Станчо Цонев

Няколко от бившите футболисти на Нефтохимик от най-силните години на клуба, сред които Станчо Цонев, Красимир Денев, Станимир Вълков и други, са поели инициатива да помогнат със средства на представителния тим и Детско – юношеската школа на „нафтата”.

Те имат идея как да се наберат средствата за закупуване на топки и екипировка, от каквито тима остро се нуждае. Тримата ще участват със свои лични средства, като ще разчитат и на помощ от приятели и привърженици на отбора. За целта, всеки който желае да се включи в акцията, ще получи срещу своята финансова подкрепа специална карта за отстъпка в редица ресторанти на Бургас, които са посещавани от бившите футболисти. Собствениците на съответните заведения, също са откликнали на идеята и ще помогнат според възможностите си, на закъсалия финансово елитен футболен клуб.

-Ще опитаме да помогнем с каквото можем, заяви пред Burgasutre един от инициаторите на идеята и бивш футболист на Нефтохимик Станчо Цонев. В момента отбора се нуждае от много неща. Ние не можем да покрием изцяло тези нужди, но ще опитаме да помогнем с каквото можем. Сред нещата, които не търпят отлагане са осигуряването на качествени топки за тренировки, както и екипировка за новите момчета. По същия начин ще опитаме да помогнем с каквото можем и на Детско юношеската школа, категоричен бе един от легендарните футболисти на отбора от близкото минало.

От вчера отборът на Нефтохимик е на лагер в Созопол, където ще се готви до 29-ти януари. Отборът ще тренира двуразово, като тренировките на терен ще бъдат в Царево, където ще се ползва местния стадион. При лошо време е възможно провеждането на занимания и на изкуствения терен в Черноморец, който бе открит наскоро.