Сектата на Том Круз точи пари на заралии

Крими

22-01-2014, 00:45

Автор:

Янаки Григоров

Всичко от Автора

В Пловдив пастор създаде нова пирамида, старозагорци също луднаха по нея

Над 50 000 души се запалиха по нова финансова схема, която обещава бързо забогатяване срещу скромна инвестиция. Фирмата Save Company International (SCI), която действа предимно в Пловдив и Стара Загора, предлага отстъпки при пазаруване и огромни печалби само срещу членска карта за 50 лева. Който иска да натрупа бързо пачки, може да влезе и с по-големи суми - от 600 до 3000 лева. За целта обаче трябва да привлече в схемата поне още петима души. Те от своя страна също трябва да убедят нови хора, за да печелят всички по веригата, показва разследване на "Труд".

Основателите на компанията пастор Светослав Петров и Станчо Рангелов твърдят, че използват американски опит в мрежовия маркетинг и че дейността им няма нищо общо с познатите от миналото финансови пирамиди. SCI има и впечатляващи рекламни лица - младежи, които за няколко месеца са спечелили скъпи БМВ-та или заплатата им е над 25 000 лева.
Новите членове се набират на масови събирания в Пловдивския панаир. Само за година собствениците на "магическите" карти са се увеличили двойно. За три години съдружниците са се сдобили с над 45 000 последователи с карти за по 50 лева. Отделно двамата имат над 7000 бизнес партньори, платили 600, 1800 и 3000 лева.

По-подробно проучване показва, че Save Company International, съкратено SCI странно повтаря първите три букви на непризната у нас секта на сциентолозите, към която принадлежи и холивудската звезда Том Круз.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"