Скандална реклама с голо дете взриви социалната мрежа

Животът

22-01-2014, 07:35

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Момченцето рекламира колбаси на пловдивска фирма

Рекламен билборд с голо 5-годишно момченце на плажа, награбило салами и пастърми, предизвика бурно недоволство в социалните мрежи. Нелепата реклама на пловдивска фирма за производство на месни продукти е не само проява на безвкусица. Много хора смятат, че използването на детски голи снимки по този начин е недопустимо. За случая вчера са получени няколко сигнала в Държавната агенция за закрила на детето.

Оттам за "Стандарт" уточниха, че това всъщност е история от 2 години. Въпросното момченце, само че на 3 годинки, вече е красяло реклама на фирмата в също толкова недвусмислена поза, грабнало кренвирш. Това се е случило през 2012 г., когато отново възмутени граждани са сезирали агенцията за закрила на детето. След запитване служителите установили, че автор на рекламата е самата майка на детето, която е и собственик на фирмата от Ново село, Пловдивско.

Тогава тя уверила, че ще разпореди да се махнат плакатите, въпреки че не смятала да е направила нещо нередно и притеснително. 2 години по-късно родителите решили да заложат на реклама с голи снимки на детето им, които да вдигнат продажбите на техните колбаси. Вестник "Стандарт" се свърза вчера с представител на фирмата, който обясни, че рекламата е от преди две години и вече е свалена. Не пожела обаче да коментира новото пано, което се вее от магазин за месни продукти. Обмисляме какви мерки да предприемем, заявиха от Държавната агенция за закрила на детето.