Гришо се бори мъжки, измъчи Надал, но отпадна

Спорт

22-01-2014, 09:58

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Мощна българска агитка огласи "Род Лейвър Арина" с "Българи, юнаци"

Приказката "Ауъстрелиън Оупън" приключи за Григор Димитров. Най-добрият ни тенисист записа името със златни букви, след като стана първия българин, който стига до четвъртфинал на турнир от Големия шлем. Днес Гришо преклони глава пред лидера в световната ранглиста Рафаел Надал - 6:3, 6:7(3), 6:7(7), 2:6, но може да бъде много горд с представянето си. Испанецът до момента нямаше загубет сет в турнира, но не удържа силата на Гришо.

Силна българска агитка подкрепяше Димитров през цялото време, а "Род Лейвър Арина" бе огласяна от "Българи, юнаци" и "Само Гришо, але".

Ключовият момент в мача бе в третия сет, когато хасковлията пропусна да се възползва от 3 сетбола и в крайна сметка загуби тайбрека,с което резултата стана 2:1 сета за Надал. Българинът бе на висота в първия сет и пускаше убийствени сервиси, при които испанецът бе безсилен.

Григор може да се похвали с цели 16 пробива, срещу само 3 на Надал. Хасковлията направи и по-малко двойни грешки от съперника си, но за сметка на това с 10 повече непредизвикани грешки.

 

Още за спорта четете в Sportonline.bg!