Снимка на тоалетна в Сочи взриви Интернет

Двойната тоалетна бе ретуитната от руския опозиционен лидер Алексей Навални

Снимка на мъжката тоалетна на Олимпийския център по биатлон в Сочи, направена от кореспондента на Би Би Си в Москва Стив Розенберг, стана хит в интернет.
По-рано днес журналистът качи снимката в профила си в "Туитър" с шеговития коментар, че "вижда двойно". По-късно той уточни, че снимката не е обработвана във фотошоп, съобщава БГНЕС.
Двойната тоалетна бе ретуитната от руския опозиционен лидер Алексей Навални, който пък коментира, че това е начинът, по който е изхарчен бюджета за Олимпиадата в Сочи, за който се твърди, че достига 50 млрд. долара.
Последва светкавично разпространяване на снимката с остроумни коментари, някои от които бяха свързани и с темата за правата на гей малцинството в Русия, а други - с това къде се намира тоалетната хартия и че човек трябва да си откъсне от нея преди да седне.
Би Би Си цитира руския журналист Никита Лихачев, който коментира в блога си, че въпреки че не са разпространени в европейската част на Русия, подобни тоалетни не са изключение там. Той публикува и снимки на такива тоалетни от различни части на Русия.