Варна вече втора в класацията за най-добър град

Мисия Варна

22-01-2014, 11:39

Автор:

varna.utre.bg

Всичко от Автора

Само за седмица изкатерихме 3 места

Варна вече е втора в читателската класация на конкурса "Най-добър град за живеене" в България. В края на миналата седмица стартирахме от 5-та позиция, но още в неделя вече бяхме трети, според читателите на електронното издание на Дарик. Днес Варна измести Стара Загора от второто място с 5120 гласа. Бургас продължава да води с 16 951, заралии имат 4832, а добричлии им дишат във врата с 4456. 

В едноименната анкета на вестник "24 часа" водач отново е Бургас с 23% от вота, Варна е втора с 13%. Следват София с 12 и Пловдив с 10%.

В ежегодната класация на двете медии призът е за града, получил най-много точки по 20 критерия. Данните за оценка се събират в продължение на месец и половина от екипите на "24 часа" и "Дарик".

Освен официалната има и читателски класации на двете медии, в които гражданите могат да дадат своя глас в полза на един от 27-те кандидати за приза. Рекордьор в това гласуване от 2007 г. досега е Варна - преизбирана цели три пъти. След него се нарежда Стара Загора, посочван два пъти за най-добър град за живеене. 

 

Гласуването приключва на 10 март и ако мислите, че Варна заслужава - можете да дадете гласа си тук>>>  За целта кликнете в таблицата, върху града, за който искате да гласувате. Ще се отвори статия за него, под която има бутон за вота.  Класацията на в. "24 часа" можете да намерите тук.