Студенти представиха България на състезание по мениджмънт в Холандия

Животът

22-01-2014, 12:34

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Отбор от четирима български студенти взеха участие в международното състезание European Mise en Place Cup (ЕмКъп) между десетки Европейските висши училища по мениджмънт в туризма през изминалата седмица 2014. Българският отбор е единственият от нашата страна, поканен на състезанието, което се проведе в Амстердам, Холандия. Темата на надпреварата тази година бе „Устойчиво развитие на туризма – еко туризъм (Agenda for the Future)“.
Тимът на младежите се състои от  – Пламен Димитров, Мартин Василев, Габриела Кирова и Кристина Андонова, второкурсници в специалност  Хотелски мениджмънт в съвместните програми на Cardiff Metropolitan University, Великобритания и Висше училище Международен колеж (ВУМК) във Варна.
Съревнованието е едно от най-престижните в туристическата индустрия, което дава уникална възможност на най-добрите студенти от цяла Европа да премерят сили и да представят своята държава. Тази година, освен от България в състезанието ще вземат участие студентски отбори от 11 държави - Швейцария, Австрия, Франция, Холандия, Германия, Чехия, Испания, Велокобритания и др.
По време на надпреварат студентите трябваше да се състезават в три кръга, които включват: заснемане на тематичен видео клип, в който младежите от всеки тим трябва да представят себе си, страната си и училището, от което идват, клипът бе изпратен до организаторите още преди заминаването на студентите; разработване на бизнес проект на тема „ Устойчиво развитие на туризма – еко туризъм “ и трети кръг, провел се в Амстердам, в който ще бяха поставени задачи, съчетани с презентация пред туристически компании, жури и участници от университетите. След изпълнение на всички задачи, българският тим се класира в топ 20 тази година.
ВУМК единственото поканено българско висше училище и изпраща за трети пореден път състезатели на EMCup.
«Това бе чудесна възможност да премерим сили с едни от най-добрите висши училища в Европа. По време на събитието имахме възможност да се срещнем с представители на световни компании, опериращи в туристическия бизнес като Хилтън, Аккор, Голдън Тюлип и други. Целта на срещата бе да обсъдим възможности за работа след завършване в тези фирми или стажантски програми.» споделиха четиримата младежи.