Туристическото предизвикателство Магията на древността със супер успех в Холандия

Проектът, който обхваща маршрути от бургаския залив до Странджа, е съвместен за Бургас, Приморско, Малко Търново, Средец и Камено

Проектът на Община Бургас „Магията на древността и красотата на природата от Бургаския залив до Странджа” се радва на голям интерес на най-мащабното туристическо изложение в Холандия.

Международното изложение Vaкantie в град Утрехт, Холандия се провежда ежегодно и събира, както професионално насочена, така и масова публика.

Всички туристи получиха атрактивни рекламни материали, карти с разработени туристически маршрути, пакети и сувенири, и имаха възможност да се запознаят с възможностите за туризъм, както на град Бургас, така и на общините – партньори по проекта Приморско, Малко Търново, Средец и Камено.

Проектът „Магията на древността и красотата на  природата от Бургаския залив до Странджа” има за цел да създаде интегриран туристически продукт, обхващащ и петте общини и отразяващ техните специфични регионални особености, което ще позволи целенасоченото и контролирано развитие на всички културни, природни и археологически ресурси в региона и да бъдат привлечени повече туристи.

През тази година на туристическа борса VAKANTIEBEURS в Утрехт посетителите бяха с 13% повече от присъстващите през миналата година.

Почетeн гост на българския щанд беше Посланикът на България в Холандия г-н Никола Колев.

През 2014 година Проектът „Магията на древността и красотата на  природата от Бургаския залив до Странджа” включва участие на общините още на международните борси, изложения и панаири, като „TRAVEL/UTAZAS“ – Будапеща, Унгария  27.02-02.03.2014 г.; „ITB“ – Берлин, Германия, за периода 05-09.03.2014 г.; „ТТR“ – Букурещ, Румъния за периода 13-16.03.2014г., както и на Туристическите изложения в София, Велико Търново и Бургас.