Регистрирани са повече болни от остри респираторни заболявания

Мисия Добрич

22-01-2014, 14:05

Снимка:

facebook

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Увеличават се пациентите с остри респираторни заболявания в Добрич, съобщиха от РЗИ Добрич. Само за първите два дни на тази седмица заболеваемостта достигна 137.20 на 10 000 души, съобщи началникът на отдел "Противоепидемичен контрол" д-р Даниела Иванова, цитирана от БТА.

По думите й заболелите са били почти толкова за цялата седмица от 13 до 19 януари. Най-висока е заболеваемостта сред децата до 4-годишна възраст. РЗИ наблюдава 8958 души – пациенти на шест практики за първична медицинска помощ, или извадка от 10 на сто от населението на областния град, поясниха от РЗИ. Обобщените национални данни се предоставят на Европейската мрежа по надзор на грипа.

За четирима пациенти, хоспитализирани със съмнения за грип в болницата в Добрич, са изпратени проби за изследване в  Националната референтна лаборатория. Един от пациентите е получил мозъчен оток.

За посрещане на сезонната грипна вълна в РЗИ са осигурени антивирусните препарати "Тамифлу" и "Реленца", информират от инспекцията.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"