Община Добрич търси инвеститори за публично-частни партньорства

Мисия Добрич

22-01-2014, 15:16

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Община Добрич търси инвеститори за публично-частни партньорства за няколко ключови за местната общност проекти на обща стойност 10 600 000 лева.

Кметът Детелина Николова апелира днес на среща с предприемачи от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България да подкрепят изграждането на нови културни, спортни и бизнес обекти. Форумът бе организирана от Областен информационен център – Добрич, съвместно с Община град Добрич и КРИБ Добрич.

 

Около 1 700 000 лева трябва да бъдат вложени за реконструкцията на четириетажната сграда на Стоматологична поликлиника, която да бъде превърната в музеен комплекс с експозиции и зали за културни събития, каза кметът. Регионалният исторически музей, който е дом на най-старото обработено злато в света, поради липса на площ представя само малка част от експонатите, открити в повече от 100 археологически находища в областта.

Общината търси партньор за изграждане на информационно-обслужващ център в индустриалната зона на града с индикативен бюджет от 2 900 000 лева. Готов е и проект за 4 000 000 лева за строителството на покрит пазар за земеделски производители, който ще разполага с търговски и складови площи.

В новия програмен период е предвидена и реконструкция на спортната зала "Добротица".

В края на срещата Детелина Николова призова представителите на бизнеса да обмислят включването си в партньорства с общината за постигане на изложените по време на срещата намерения за интегрирано градско развитие през новия програмен период 2014 – 2020г.