"Чистота" с голяма акция срещу графитите (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

22-01-2014, 15:24

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Премахват и скалните рисунки

Общоградска акция срещу графитите преди Великден, от 7 до 14 април, предвижда ще проведе "Чистота" в Пловдив.

Имахме разговори с един от големите производители, който в този период ще продава боя на преференциални цени. Гражданите, които желаят да почистят фасадите на своите домове от драсканици, могат да я закупят с ваучери, предоставени от предприятието след преценка на място за необходимото количество боя, обяви директорът на предприятието Иван Стоянов. Могат да се включат и търговски вериги и магазини, продаващи боя.

"Чистота" може да осигури работна ръка, същевременно ще чисти обществено значими обекти в Пловдив. Съвместно с районните кметства покани за участие в акцията ще бъдат отправени до училищата и държавни институции, които могат да използват случая за пребоядисване на свои обекти.

Тъй като Пловдив е признат за най-чистия град в страната и  предприеманите обичайно пролетни уборки на практика са безпредметни, решихме да поканим обществеността да се включи в нещо по-полезно, отбеляза Стоянов.

Продължаваме политиката си за борба с графитите. На дневен ред е отстраняването на скалните рисунки от пловдивските тепета. Няма да търпим тов, категоричен бе Иван Стоянов. Не може върху защитени природни забележителности да се рисува, пък било то и потрети на бележити хора, Който иска да се изявява като художник, си има начини как да стане това, допълни директорът.

След Дановия хълм жертва на творческите амбиции на автора вече са и чистите доскоро скали на Младежкия хълм и Небет тепе. Ще предприемем необходимите мерки, като подадем сигнал до полицията и Общинския инспекторат, но повече няма да търпим това положение, увери Иван Стоянов.