Изложбата "До Европа и обратно" гостува в Стара Загора

Вижте я в Градската художествена галерия

Тя е дело на възпитаници на Национална гимназия по пластични изкуства и дизайн Акад. Дечко Узунов в Казанлък и ще бъде представена на 23 януари от 18:00 часа.

Изложбата от подбрани творби, по идея на Европейски информационен център Европа Директно– Стара Загора и Общински офис Европа Директно – Казанлък, е посветена на 2013 г. - Европейска година на гражданите. Тема, която поради специфичността на 2014 година – предстоящите избори за Европейски парламент и институционални промени, Европейската комисия счита, че би било по-подходящо да продължи през 2014 г.

Вече 10 години Национална гимназия по пластични изкуства и дизайн Акад. Дечко Узунов - Казанлък работи успешно по европейски проекти в областта на образованието. Изложбата До Европа и обратно е един реверанс към участниците в тези проекти – възпитаници на гимназията - художници, дизайнери и лютиери, част от които днес продължават висшето си образование в Европа.

Чрез техните 25 рисунки посетителите ще се докоснат до емоциите, които са ги водили, ще обогатят впечатленията си за най-северната точка на Норвегия, обичаите и традициите на част от европейските народи.