Проверяват тефтерчето на Цар Киро

Новините

22-01-2014, 16:02

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

"Ваня (НАП) - 500 евро, Таня (митница) - 5000 евро, Таня за бандероли - ДОКОМЕНТИ - платено"

МВР и ДАНС ще извършат проверка на тефтерчето, за което се твърди, че е на Кирил Рашков. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев на въпрос „самосезирал ли се е" относно тефтерчето.

"Разпоредил съм проверка, както и помолих Владимир Писанчев да извърши проверка. До момента проверката показва, че е имало някакъв такъв документ (или как да го нарека), за наличието на който е бил уведомен бившият вътрешен министър, и такъв документ е предоставен в бившата Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", обясни Йовчев.

Електронното издание "Марица.бг" получи на пощата си част от страниците на тефтерче, за което твърди, че е на ромския бос Кирил Рашков - Цар Киро. Според изданието то разкрива шокиращи тайни.
"Ваня (НАП) - 500 евро, Таня (митница) - 5000 евро, Таня за бандероли - ДОКОМЕНТИ - платено". С такива бележки бил изпълнен тефтерът. В пощата на медията били получени над 15 страници от скандалните записки на Катунишкия ромски бос. От тях се виждало, че става ли въпрос за пари, Рашков много стриктно описвал на кого, кога и колко давал.

Сред имената имало депутати, политици и данъчни. Но най-много били митничарите. Дори било на налице цял раздел за тази важна държавна институция. Според криминалисти листовете от въпросното тефтерче били автентични, пише изданието.

„Аа, Марицаа, не мога да говоря, брат", казал по телефона Ангел Рашков, който въртеше бизнеса на фамилията, докато баща му беше в затвора. В тефтера има сметки от 2009 година, плащано било за бандероли на "мъжа на Таня от Марково". На една от страниците са изписани иманата на важни митничари, заемащи ключови постове в Пловдив и Пазарджик. Срещу тях са и джиесемите им. В един момент обаче се появяват и алтернативни телефони със сим карти от .... Турция. Запознати с конспиративните операции обясняват, че така избягвали подслушването временно, поне от нашите служби.