Какво е да развиеш 407 км./ч. (Видео)

В света няма автомобил с толкова големи джанти

Френската компания е създала серия гуми специално за Bugatti и неговите нереални показатели. Те могат да бъдат отделени от джантите само във Франция.
На всеки 4 комплекта гуми трябва да се сменят и джантите. Автомобилът разполага със 7 - степенна скоростна кутия с двоен съединител. При максимална скорост от 400 км./час гумите на Veyron имат срок на годност от 15 минути. При тази скорост, резервоарът от 100 литра бензин се изпразва за около 12 минути. При спокойно каране, разходът на гориво е от 30 литра на 100 км. в градски условия и 18 - в извънградски.

С население под 10 000 души градчето Молсхайм се прочува в цял свят като седалището на Bugatti. В този град, в историческата област Елзас - днешна Франция, е oснована марката на този вид автомобили през 1909 г. от Еторе Бугати.

Днешният завод покрива само малка част от първоначалния си размер, когато около1200 работници са сглобявали класическите модели на Bugatti. Сегашните администрация и офиси са разположени в обновеното шато „Сен Жан", а Veyron 16.4 се сглобява в новопостроено овално студио. Сградата със складови помещения и още две реконструирани къщи допълват комплекса. Оранжерията и старите порти на фабриката остават непроменени и свидетелстват за епохата на Еторе Бугати.