Обучават шофьори за новите тролейбуси

Новите 30 тролеи трябва да пристигнат във Варна до юли

Обучение за тролейбусни шофьори организира общинската фирма "Градски транспорт". През него ще преминат всички водачи, за да придобият необходимата квалификация за работа с новите 30 тролеи, които трябва да пристигнат във Варна до юли. Със 70-те нови автобуса и тролеите общественият транспорт на морската столица ще бъде обновен напълно.
Освен щатните шофьори на общинското дружество, в курсовете на Професионалния учебен център към „Градски транспорт“ - Варна, могат да се включат и външни лица - шофьори, притежаващи категория „Д“ за управление на автобус. Завършилите обучението ще получат категория „Ттб“, която е специално за шофиране на тролейбуси.
Квалификационният курс е 5-дневен и се провежда в рамките на две седмици по ОП „Околна среда 2007-2013г”, по проект „Прилагане на мерки за подобряване качеството на живот в градовете Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен".
В момента в обучението участват четирима души от записани общо десет.
За служителите на фирмата то е безплатно, а за външни лица струва 550 лв. с ДДС. Кандидатите за тролейбусни шофьори могат да научат повече подробности за курса на тел. 0882 69 36 20.