Добрич отново посреща националните отбори по лека атлетика

Спорт

23-01-2014, 12:28

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

На 15 февруари са финалите за старшата възраст и за мъже и жени

За трета поредна година лекоатлетическата зала „Добротица” ще бъде домакин на зимните лагери на националните отбори по лека атлетика и на държавните първенства на закрито за всички възрасти. Тренировките започват от 27 януари, съобщи за Дарик радио спортният директор на Българската федерация по лека атлетика /БФЛА/ Диян Дражков.

В подготовката ще се включат всички национални гарнитури - от юноши и девойки младша възраст до мъже и жени. В началото на идната седмица в Добрич ще пристигнат част от състезателите, а други ще се присъединят по-късно. Причината е, че някои от националите ни са започнали участия в турнири или водят подготовка в чужбина. Така например лекоатлет №1 на България за миналата година Георги Иванов ще се включи в подготовката на 3 февруари. В Добрич ще тренират още Венелина Венева, Силвия Дънекова, Митко Ценов и др. Примата на българската лека атлетика Ивет Лалова се подготвя в САЩ.

Държавните първенства на закрито започват на 12 февруари с момичета и момчета под 16 години и юноши и девойки младша възраст, като вечерта от 19 часа е традиционният турнир „Академик”.

На 15 февруари са финалите за старшата възраст и за мъже и жени, съобщи Дарик Добрич.

 В момента в България единствено в Добрич има добра зала и условия да се води зимна подготовка, припомни Диян Дражков. Той допълни, че градът вече е традиционен домакин на тези първенства, а опитът, който се е натрупал, и отношението на общината и предприятието „Спортни имоти” се оценяват високо.