Край! Берое продаде Каядо

Спорт

23-01-2014, 14:03

Автор:

Янаки Григоров

Всичко от Автора

Заралии с рекордните 700 000 лева трансферен приход тази зима

Берое се раздели с Давид Каядо. Португалската звезда на старозагорци вече е спазарен за Таврия (Симферопол) и утре ще се присъедини към новия си отбор.

Украинският тим наскоро беше поет от Николай Костов. Именно бившият треньор на "Левски" е настоял за привличането на Каядо и клубното ръководство е удовлетворило желанието му.

В касата на Берое ще постъпят около 50 000 евро. Сумата не е много голяма, но е от полза на старозагорци, които ако не бяха продали сега Каядо, през лятото щяха да го изпуснат без пари, тъй като договорът му изтича в края на сезона. Освен това в Берое очакват и около 600 000 лева от продажбата на нападателя Венцислав Христов в ЦСКА, припомня Блиц.

26-годишният португалец още утре ще се присъедини към Таврия. Украинците в момента са на подготвителен лагер в турския курорт Белек. Там халфът ще премине медицинските прегледи и ще започне тренировки под ръководството на Костов. Бившият треньор на "Левски" вече привлече в Таврия Нуно Пинто, който се раздели със "сините", както и с Бобан Грънчаров, който напусна "Ботев" (Пловдив) след скандал с Александър Александров-Кривия.

От Берое за момента не обявяват сделката с Таврия. Очаква се в понеделник в Стара Загора да пристигнат представители на украинския клуб и договорът да бъде официално подписан.

Каядо подсили Берое през декември 2011 година, когато подписа договор за 2,5 г. Португалецът беше доведен под Аязмото от тогавашния треньор на тима Илиан Илиев.

Дебютът му в "А" група беше на 3 март 2012-а срещу Лудогорец, а Берое губи мача с 0:3. На 17 март Каядо отбелязва първия си гол за старозагорци - срещу Черноморец (Бургас). Завършва първия си сезон с 13 мача и 6 гола за Берое. Общо в "А" група е изиграл 59 двубоя, има 17 попадения. В турнира за Купата на България има 9 мача и 2 гола, в Лига Европа - 2 мача и 1 гол. Със старозагорци Каядо спечели Купата на България и Суперкупата.

Португалецът започва футболната си кариера в Академика (Коимбра), след което премина в школата на португалския гранд Спортинг (Лисабон). Качен е в мъжкия тим на клуба, но записва едва един мач. През следващите два сезона играе под наем в Ещорил, след което преминава още през Трофензе, Заглебие (Любин, Полша) и Олимпиакос (Никозия), за да се озове в Берое, а сега в Таврия.