Лекуват и децата на принципа на шуробаджанащина

Незабавната оставка на председателя на Фонда за лечение на деца!

Бившият председател на Обществения съвет на Фонда Калин Каменов е категоричен, че е лъжа, че има увеличение на броя на децата, които са одобрени за лечение. В последния месец са одобрени 38 деца, а по негово време са одобрявали между 50 и 80 деца на месец.
От няколко месеца приоритет са - децата на приятели, на колеги и на близки, което красноречиво показва как се работи във Фонда, подчерта той.

От ГЕРБ поискаха незабавната оставка на председателя на Фонда за лечение на деца заради многобройни сигнали за нарушения.

Имало данни и съмнения, че във Фонда са назначени като експерти хора, които са в конфликт на интереси с представители на български и чуждестранни клиники, в които се изпращат български деца. Каменов посочи, че френска клиника, в която се лекуват български деца, отказва да извършва медицински интервенции, защото Фондът не е плащал за лечение през последните месеци.
Десислава Атанасова призова за бързо приключване на започналата проверка във Фонда като заяви: "Надявам се, че всички данни, които се изнасят в публичното пространство от Обществения съвет и от всички родители на тези деца трябва да бъдат взети под внимание. Очаквам едно единствено адекватно решение, очаквам оставка на Ива Станкова."