Защо мрънкат жените?

Животът

23-01-2014, 17:21

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Приемете мъжа до себе си такъв, какъвто е

Жените сме популярни с факта, че винаги мрънкаме. Винаги искаме нещата да са по-добре, мъжът до нас да е перфектният и всичко да се случва според очакванията ни.

Отричате? Да, аз също го отричам, но тайничко се съгласявам, че фасоните, които повечето жени правим, са малко пресилени и често прекалено драматични.

Какво имам предвид? Ние жените никога не сме напълно доволни от мъжете си, винаги намираме някакви кусури и смятаме, че нещо не е наред. Не е бил достатъчно мил предната вечер, казал е някоя реплика, която не е прозвучала достатъчно влюбено и ние бързаме да си правим трагичните изводи, че нещо в отношенията ни не е наред.

Незнайно защо, ние винаги умуваме нещата и си правим тежки изводи от дребните неща. Не че не трябва да обръщаме внимание на детайлите, но, съгласете се, понякога е прекалено. Така е поне с 70% от жените! Тази по-голяма част от нежната половина на човечеството просто винаги изопачава фактите, чувства се недоволна от половинката си и сама си създава проблемите, макар че те не винаги са толкова сериозни.

Защо трябва да се отучим от този вреден навик?

Първо трябва да уточним, че има мъже, които си заслужават вечните фасони и има защо жените им да са вечно недоволни от тях. Но, точно в тези случаи, решението е най-логично. Виждате ли, че половинката ви не желае да се промени и винаги прави нещата без да се съобразява с вас и ви дразни, значи трябва да преосмислите връзката си. Все пак двама души освен че трябва да се обичат, е нужно да се разбират и да са в хармония, за да бъде връзката им пълноценна.

Има обаче една друга група жени, които просто си мрънкат профилактично. Те демонстрират недоволство и все нещо не им е наред. На всеки се случва да е в криво настроение, но това не трябва да е перманентно състояние. Мъжете се отегчават от мърморенето на жените си и в един момент свикват. Спират да обръщат внимание на постоянните забележки и хапливи коментари и си правят, каквото си искат. „Като си пееш Пенке ле, кой ли те слуша?“ Това още повече вбесява жените и се започват скандалите вкъщи.

Ако сте от жените, които все се оплакват от нещо и недоволстват, време е да се отучите! Мъжете, а и околните, се отегчават и дори изнервят от този род дами. Омръзва им вечното мърморене и инстинктивно започват да търсят спокойствие. Когато са все още лудо влюбени, това не им прави впечатление, но с времето този вреден навик започва да дразни и да отегчава. Вечното мъмрене и опяване е в състояние дори да убие чувствата на всеки човек. То е присъщо и на някои мъже, но при тях се среща много по-рядко.

Точно поради този факт много мъже започват да търсят спокойствие вън от връзката. Дали ще е сред приятели на чашка или в обятията на някоя друга, важното е да избягат от тази, която все им опява за нещо.

Спрете да се мъчите да моделирате половинката си и да се опитвате да вкарвате поведението му в определени рамки. Ние жените искаме да имаме перфектния мъж и той да отговаря на очакванията ни. Той обаче може никога да не се появи и затова се опитваме да напъхаме в изградената представа този, с който сме в момента.

Всеки човек си има недостатъци, дори ние. И би било ужасно, ако усещаме как някой все се опитва да ни казва какво да правим, да не ни харесва напълно такива каквито сме си, а да ни оформя по свой модел. Всеки може да се промени, ако достатъчно обича човека до себе си. Промените обаче могат да бъдат само козметични, не и коренни.

Затова приемете мъжа до себе си такъв, какъвто е. Ако мислите, че се нуждае от генерална промяна, то вероятно вие се нуждаете от нов партньор. / rozali.com