Времето утре - облаци и слаб дъжд

Мисия Пловдив

23-01-2014, 18:04

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

От 2 до 9 градуса утре в Пловдив

През следващото денонощие ще започне чувствителна промяна на времето. Ще бъде облачно, а след пладне и с валежи от дъжд.

В Пловдив още рано сутринта ще се заоблачи. Следобед се очаква слаб дъжд. Минималните температури за града ще са 2 градуса, а максималните - 9.

В северозападните райони от страната валежите ще са от сняг. През нощта срещу събота и в по-източните части на Дунавската равнина дъждът ще премине в сняг, а в централните райони и Лудогорието ще има условия за образуване и на поледици. Вятърът ще се ориентира от изток и ще се усили.

Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, малко по-високи по Черноморието. Максималните в повечето места ще са между 3 и 8, по-ниски в Северозападна България и по-поречието на Дунав. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Над планините ще бъде облачно, с умерен вятър от юг-югоизток, който привечер ще се усилва. След обяд ще завали дъжд, над 1600 -1700 метра - сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3, на 2000 метра – около минус 2 градуса.