Д-р Катя Ганова е новият директор на Медицинския център в Тервел

Мисия Добрич

24-01-2014, 11:00

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Медицинският център в града вече разполага с нов мамограф

Д-р Катя Ганова е новият директор на Медицинския център в Тервел, съобщиха от там.   Тя е специалист рентгенолог, който работи успешно за изследване на млечните жлези.

Медицинският център в града вече разполага с нов мамограф, като се очаква апаратът да получи лиценз за работа в края на месец февруари.

 В Медицинския център започнаха монтажните работи на нови рентгенови уредби. Рентгеновият сектор е новоизграден чрез преустройство на бившия административен блок на болницата. Разположението му е съобразено с необходимостта от достъпност и удобство за гражданите - в непосредствена близост до входа на лечебното заведение, към който е изградена рампа. Разрешението за монтаж на уредите е издадено от Агенция за ядрено регулиране. След като се изпълни монтажа и замерванията, ще се пристъпи към лицензиране на оборудването.

 Текат довършителните работи и обзавеждането и на останалите кабинети в обновения център. Подготвят се за започване на работа кабинети по акушерство и гинекология, кардиология, неврология, ендокринология, вътрешни болести, физиотерапия. Центърът разполага и с лаборатория. Осигурен е сграден фонд за бъдещо разширяване на направленията педиатрия и хирургия.