Две интересни контроли се играят в събота

Двубоите Мастер - Нефтохимик и Левски - Черноморец ще привлекат много сериозна публика на стадионите

Въпреки не съвсем приятното време и почти непрестанния дъжд, който вали над Бургас и региона, в събота ще се изиграят две очаквани контроли, които може съвсем спокойно да наречем дербита.

Първия мач е от 11 часа на стадиона в Българово, където готвещият се за промоция в професионалния футбол отбор на Мастер ще приеме опитващия се да оцелее Нефтохимик. Мачът наистина ще бъде интересен доколкото в него ще играят много бивши и настоящи играчи на нафтата, но като съперници. Като към тях прибавим и редицата нови попълнения, то изходът се очертава непредвидим. До момента домакините от Мастер имат две победи в контролите, а Нефтохимик победа срещу Свети Никола, равенство със Созопол и загуба в учебна игра от Мастер. Затова е интересно, дали елитния тим ще вземе реванш за загубата си в началото на подготовката. В отбора на третодивизионния Мастер всичко върви по план и отборът няма финансови и проблеми от техническо естество. В Нефтохимик всичко е на другия полюс. Пари - няма, терен за тренировки – няма, липсват дори основни пособия за подготовка, както и екипировка. В момента отборът е на лагер и има възможност да се готви нормално. Все пак благодарение на мъжката дума на някои от старите футболисти Нефтохимик продължава да го има. Затова утре се очаква един интересен и непредвидим като резултат двубой, въпреки, че реално погледнато Мастер в момента, като че ли е тимът с повече футболни аргументи. Поне на този етап.

И другия двубой със сигурност ще привлече на градския стадион в Созопол много любители на футбола. Той ще противопостави Левски и Черноморец в един мач, който въпреки че е контрола е и сериозен тест и за двата тима. От една страна столичани се разделиха с много свои основни футболисти, като на тяхно място са привлекли и нови, които за първи път ще облекат фланелката, макар и в контрола. Очаква се с интерес да се видят новите избраници на Антони Здравков в първата им проверка за годината. От своя страна Димитър Димитров ще има възможност да направи най-сериозния тест за своите футболисти в подготовката до момента, т.като играчите ще се изправят срещу тим, борещ се за европейска квота. Със сигурност в мача ще видим футболистите на проби, които само преди няколко дни оставиха добри впечатления с изявите си срещу Несебър. Мачът между Левски и Черноморец е с начало 14 часа.