Грипна епидемия, учениците без ваканция

Мисия Добрич

24-01-2014, 17:50

Снимка:

facebook

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Обявената от 25 януари в Добричка област грипна епидемия не означава  ваканция за учениците, уточниха от Регионалния инспекторат по образование.

В понеделник до 10.00 часа ще има информация от всички училища. Според новите данни ще се прецени дали има нужда от грипна ваканция.

По време на грипната епидемия детските заведения също ще продължат да работят. Там ще се извършва строг сутрешен филтър с цел недопускане на болни деца и заболели хора от персонала.

РЗИ обявява грипна епидемия в региона, тъй като заболяемостта е достигнала 224 души на 10 000 население. Най-засегната е възрастовата група от 0 до 4 години, следвана от групата 5-14 години.
Преустановяват се всички масови мероприятия с цел избягване на контактите между болни и здрави лица. Преустановяват се профилактичните прегледи и имунизации, както и плановите консултации на здрави бременни и кърмачета. Препоръчва се още да се преустановят плановите операции в лечебните заведения, стриктно да се спазва противоепидемичният и дезинфекционен режим в лечебните и детските заведения, както и да се преустановят посещенията в стационарите в лечебните заведения.