Младоженец мина нелегално границата за среща с родителите на любимата си

Животът

25-01-2014, 11:39

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пакистанският Ромео платил 600, за да го прекарат през браздата. Спипаха го в Родопите

Пакистанец мина нелегално границата с Гърция, за да се види с родителите на българската си любима. 42-годишният Г. Юсуф обаче е заловен от "Гранична полиция".

Пакистанецът живее 10 години в Гърция, но от началото на декември 2012 г. съжителства на съпружески начала с българка от доспатско село. Двамата решили женихът да бъде представен на близките й, поради което пакистанецът се е опитал да се сдобие с българска входна виза, но му е била отказана. Тогава той решил да влезе нелегално в страната.

Грък му организирал нелегалното преминаване срещу 600 евро, които пакистанецът платил и на 9 февруари миналата година потеглил за границата с автобус, от там го прекарали с автомобил до гориста местност, след което с двама водачи вървял пеша 15 часа. Групата преминала границата при 220 гранична пирамида в Смолянско. Преди селото пакистанецът платил още 100 евро и го скрили в плевнята на свой близък, там обаче го открили служители на "Гранична полиция".

Районният съд в Девин му наложи условна присъда от шест месеца с тригодишен изпитателен срок и глоба от 100 лева. Присъдата обаче е задочна, тъй като чужденецът вече е екстрадиран. Той е осъден да плати и 112 лева разноски по делото и 150 лв. за досъдебното производство и 200 лв. за съдебното производство, пише smolyanpress.net.