Пазете се от Берое! Той ще се върне още по-силен

Спорт

25-01-2014, 12:51

Автор:

Георги Харизанов, 7 дни спорт

Всичко от Автора

Стара Загора никога не се е предавала, та сега ли!?

 Берое е напът да се раздели с двете си го­леми звезди. Всъщност едната – Давид Каядо, вече си замина. Ще играе в Таврия. Втора­та – Венци Христов, е пред подпис с ЦСКА. Ако пък червените не платят, ще отиде на друго място. В Разград или Герена няма значе­ние. Важното е, че няма да е в Берое. Какво означава това? Развя­ват ли заралии бялото знаме?

А кога са го развявали тези от Берое? В Зарата нямаха един лев след Николай Банев и пак се вдигнаха и оцеляха. Нищо, че БФС им направи номер да изпаднат. Върнаха се в “А” група по-силни от всякога и за три години спечелиха три купи. Та сега ли Берое ще се предаде, когато стана ясно, че и в следващите сезони държавната помощ ще продължи

А това вече изисква нов подход, нова стратегия. И под Аязмото правят точно това – сменят стратегията.

Ясно е, че зелено-бе­лите в първата седмица няма как да влязат. Черно море с пенсионирани адмирали да доиграе следващите три кръга, пак ще вземе една точка, че да остане в топ 7. При това положение в Стара Загора е безсмислено да харчат пари за скъпи чужденци. Както и да издържат скъпоплатени звезди. Затова и си тръгнаха първо Ронкато и Саюд, а след това и Каядо. Предстои продажбата и на Венци Христов. А може би и на Пламен Крумов. От тези сделки, от трансферите, от спестените пари от заплати, Берое започва зимата с плюс един милион лева! И солиден бонус “Бъдеще”, какъвто няма дори на Герена.

При липсата на сериозни цели напролет, Петър Хубчев избра възможно най-удачния вариант за клуб като Берое. Задаващите се мачове във втората седмица ще бъдат използвани за градеж на изцяло нов отбор. Заралии се подсилиха с бивши и настоящи младежки национали като Мунин, Аяс и Чипев. Най-вероятно ще подпише още един та­къв – Станислав Костов. Ако остане някой и от македонците на проби, то Берое ще подгони като средна възраст Литекс. Което показва, че заралии ще използват доиграването на втория дял на първенството за подготовка за ударен старт на следващия шампионат. В него Берое би трябвало да вле­зе далеч по-силен, ако планът “Хубчев” сработи. А той най-вероятно ще сработи, защото четвъртият в света вече отсече: “Ще останат тези, които искат да са в Берое. И да работят”. А когато под Аязмото са играчи, които желаят това, заралии играят финали. И ги печелят.